SR EN

Tubusi

Tubusi su medicinska sredstva koja su namenjena za održavanje prohodnosti disanih puteva pacijenta unutar usne duplje, sprečavanjem zatvaranja vilice i zapadanja jezika unazad. Koriste se u službama urgentne medicine, za održavanje disajnih puteva kod pacijenata koji su bez svesti, u operacionoj  sali tokom reanimacije ili prilikom povreda glave.

Tubus je specijalno anatomski oblikovan, tako da nakon umetanja u usnu duplju ne dozvoljava da jezik zapadne i tako začepi disajne puteve. U našoj ponudi nalaze se jednolumenski i dvolumenski tubusi.

Internacionalni brend, sa sedištem u Kopenhagenu. Ekspanziju doživljava jos davne 1956. godine nakon plasiranja prvog Ambu reanimacionog balona na tržište. Tokom 60-tih I 70-tih postaju vodeći globalni distributer medicinske opreme za urgentnu medicinu i edukaciju.

2009. godine kompanija Ambu razvija inovativnu i jedinstvenu liniju jednokratnih video endoskopa, koji predstavljaju prekretnicu ka novom konceptu endoskopije, optimizirajući jednostavnost, bezbednost i troškove samih procedura.

Jednolumenski tubusi

Jednolumenski tubusi

Dvolumenski tubusi

Dvolumenski tubusi