SR EN

Pulsni oksimetri

Pulsni oksimetri su mali dijagnostički aparati, koji mere neinvazivnu zasićenost kiseonikom tj. zasićenje hemoglobina kiseonikom u arteriskoj krvi (SpO2) i puls. Koristi se u bolnicama, hiperbaričnoj komori, domovima zdravlja.

Upotreba pulsnih oksimetra je vrlo jednostavna i potpuno bezbolna, zbog toga predstavlja odlično rešenje za upotrebu u kućnim uslovima. Funkcioniše pomoću senzora koji se kod odraslih i dece uglavnom postavljaju na prst, dok se kod beba postavljaju na stopala.

Kompanija Biolight je kineski gigant u domenu medicinskih uređaja, a pogotovo kada su u pitanju pulsni oksimetri. Osnovana 1993. godine, danas ima 8 centara za istraživanje i proizvodnju. Od 2004. godine je proglašena za Nacionalnu industrijsku bazu za Pacijent monitore od strane Narodne Republike Kine tako da danas učestvuje u proizvodnji, istraživanju, edukaciji i standardizaciji u medicinskoj industriji na državnom nivou. Biolight za svoje proizvode poseduje i zahtevnu američku FDA dozvolu kao i evropski CE znak kao garant kvaliteta.

Pulsni oksimetar M70

Ručni monitor M800

Ručni monitor M850

Ručni monitor M860

Ručni monitor M880